Βιογραφικό

Γνωρίστε τον Δρ Βασίλειο Ι. Θεοχάρη
slider2Κέντρο Ολοκληρωμένης Φυσικής Ολιστικής
και Συμπληρωματικής Ιατρικής

Γνωρίστε τον Δρ. Θεοχάρη Ι. Βασίλειο, ορθοπεδικό ολιστικής ιατρικής, Αριστούχο Διδάκτορα της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων.

Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με τη θεραπευτική εργασία που κάνω. Στόχος μου είναι να δώσω περισσότερη βοήθεια στους ανθρώπους με χρόνια προβλήματα, με λύσεις που να λειτουργούν με φυσικό τρόπο και συχνά χωρίς την ανάγκη φαρμακευτικής συνταγής ή χειρουργικής επέμβασης.

theoharis

Τα τελευταία 15 χρόνια προσάρμοσα τη θεραπευτική μου χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ολοκληρωμένης φυσικής ολιστικής ιατρικής, για να βοηθήσω ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων: από εκείνους που επιθυμούν να υιοθετήσουν μεθόδους πρόληψης και να έχουν περισσότερη ενέργεια έως εκείνους που αντιμετωπίζουν τις πιο εξουθενωτικές ασθένειες.

Γραφείο ΔΡ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ι. ΘΕΟΧΑΡΗ

Μετά την αποφοίτησή μου από την Ιατρική Σχολή, η συμβατική ιατρική διαδρομή παροχής ιατρικών υπηρεσιών με συνταγογραφούμενα φάρμακα δεν με ικανοποιούσε σαν νέο ιατρό, λόγω των πολλών παρενεργειών και την αδυναμία βελτιώσεων στην περίπτωση των χρόνιων παθήσεων.

Μετά την ολοκλήρωση της ιατρικής υπηρεσίας υπαίθρου στην Κάρυστο, στο Κάβο Ντόρο, ακολούθησα την ορθοπεδική ειδικότητα στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου και την ολοκλήρωσα κατόπιν επιτυχών εξετάσεων το 1992.

Αμέσως μετά μετεκπαιδεύτηκα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Loma Linda CA ΗΠΑ στην ορθοπεδική χειρουργική και, τελειώνοντας, παρακολούθησα ένα εξειδικευμένο τμήμα υγείας στο Βakerfield CA ΗΠΑ πάνω στην πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων και πάνω στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Κύρια θεραπευτικά εργαλεία ήταν η επιστήμη της ορθομοριακής διατροφής και το life style με το υγιές πνεύμα, καθώς επίσης και η προσέγγιση των ατόμων με την ιδιότητα του οικογενειακού συμβούλου.

Επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ συνδέθηκα επιστημονικά με το Τμήμα Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, απ’ όπου και έλαβα διδακτορικό δίπλωμα με άριστα στις τον Ιούλιο 2011, με επιστημονικό πεδίο τη δράση αντιοξειδωτικών παραγόντων στις ασθένειες. Στη συνέχεια, συμμετείχα σε δραστηριότητες που αφορούσαν τις εφαρμογές ηλεκτρομαγνητικών πεδίων σε ανίατες παθήσεις και περιπτώσεις καρκίνου, με στόχο την επιμήκυνση του προσδόκιμου χρόνου ζωής των ασθενών, με παράλληλα βελτίωση και της ποιότητας ζωής τους.

Η δραστηριότητα αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Συμμετέχω ενεργά στα δρώμενα του Εργαστήριου Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων επί δέκα και πλέον έτη, με δημοσιευθείσες εργασίες και συνεχή δραστηριότητα:

 • Αnti Platelet and anti-cancer activities of natural components in red wine.
 • Inhibition of platelet aggregation and stimulation of natural killer cells functionality by administration of flavonoids (Δημοσίευση σε έγκυρο διεθνές περιοδικό).

Επέστρεψα στις ΗΠΑ το 2001 για μετεκπαίδευση στην χηλίωση βαρέων μετάλλων – χηλικούς παράγοντες με εφαρμογές:

 • Στη στένωση των αγγείων
 • Στον ανεξέλεγκτο μη ρυθμιζόμενο σακχαρώδη διαβήτη
 • Στις αρθρίτιδες που δεν ρυθμίζονται με φαρμακευτική συνήθη αγωγή
 • Στην αντιγήρανση
 • Στα άτονα έλκη
 • Στη δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα
 • Στα νευρο-ψυχιατρικές παθήσεις

Πρόκειται για μια θεραπεία που ελαττώνει τον αριθμό των τοξικών ελεύθερων ρίζων που προκαλούνται από μέταλλα και οδηγούν στην ανάπτυξη της αρτηριοσκλήρυνσης και πολλών άλλων εκφυλιστικών ασθενειών της γήρανσης. Η ρύθμιση του ασβεστίου του σώματος και της χοληστερίνης με τη χηλίωση βελτιώνει την ομαλοποίηση της εσωτερικής χημείας των κυττάρων. Αυτό δίνει χρόνο στο σώμα για να θεραπευθεί και να αποκατασταθεί η ροή του αίματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Αυτή η ενδοφλέβια χηλική θεραπεία φέρνει συχνά αποφασιστική βελτίωση σε πολλές μεταβολικές και φυσιολογικές διεργασίες στο σώμα.

Το 2008 ολοκλήρωσα ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης της International Medical Society for EAV με αντικείμενο τη βιορυθμιστική ιατρική και ιδιαίτερα τον ηλεκτροβελονισμό κατά Δρ. Voll – Γερμανία. Στην εκπαίδευση αυτή συμμετείχα ενεργώς και έλαβα επιτυχώς μέρος στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Είμαι πιστοποιημένος ιατρός εφαρμογής βελονισμού κατόπιν παρακολούθησης διετούς κύκλου σεμιναρίων και επιτυχών εξετάσεων του ΕΚΠΑΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ  υπό την αιγίδα του ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ (ICMART).

Eίμαι  μέλος της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Παρακολουθώ μετεκπαιδεύσεις στην Ακαδημία Ιατρικού Βελονισμού στο Πεκίνο.

Είμαι μέλος του ΙΣΑ από το 1985-23/09/1992-και από τις 24/09/92-σημερα Ι.Σ. Πειραιά. Διετέλεσα αναπληρωτής διευθυντής στο ΙΚΑ την περίοδο 2004 – 2011. Σήμερα διατηρώ ιατρεία στον Κορυδαλλό και την Καισαριανή.

Κοινωνική δραστηριότητα

 • Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.
 • Αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ κοινωνικής προστασίας Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Πρόεδρος φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Οι Τρεις Ιεράρχαι».
 • Τιμητικές πλακέτες από ΙΚΑ Νίκαιας – Μητρόπολη Νίκαιας.

Ως γιατρός, η αποστολή μου είναι να βοηθήσω στην αποκατάσταση της υγείας και της ενέργειας των ανθρώπων και να ενισχύσω τους λόγους ύπαρξης της ζωής, προσφέροντας εκπαίδευση, συζήτηση και επιστημονικά τεκμηριωμένες εναλλακτικές λύσεις απέναντι στις χειρουργικές επεμβάσεις και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Θα ήταν τιμή μου να εργαστώ μαζί σας για τη βελτίωση ή την αποκατάσταση της υγείας σας!

Για την Υγεία σας.
Dr. ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
​ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΘΕΙΣ ΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ LOMA – LINDA – CA – ΗΠΑ.