Υδράργυρος – Αποτοξίνωση

slider2Κέντρο Ολοκληρωμένης Φυσικής Ολιστικής
και Συμπληρωματικής Ιατρικής

Αν έχετε ασημένια οδοντικά σφραγίσματα, τρώτε τακτικά θαλασσινά, εργάζεσθε σε οδοντιατρείο, η έρχεστε συχνά σε επαφή με υδράργυρο, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το σώμα σας να έχει συσσωρεύσει σε επικίνδυνα επίπεδα το τοξικό μέταλλο που προκαλεί διάφορες ασθένειες.

Ίσως να μην το γνωρίζετε, αλλά ο υδράργυρος είναι ένας σοβαρός κίνδυνος για την υγεία. Οι έρευνες δείχνουν ότι, με την πάροδο των χρόνων, ο υδράργυρος αθόρυβα και ύπουλα μπορεί να επιτεθεί στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στα συναισθήματα, καθώς και στο νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, διαταράσσοντας την αναπαραγωγή και τη σεξουαλική απόδοση.

Τοξικές επιδράσεις υδραργύρου έχουμε σε ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως σε αυτήν του αυτισμού, στη νόσο Alzheimer, στη νόσο της σκλήρυνσης κατά πλάκας, της νεφροτοξικότητας, των νευροαναπτυξιακών παθήσεων και του καρκίνου.

Η πρόσληψη υδραργύρου αποδυναμώνει τις πρωτεΐνες που ενεργούν στην αποβολή του, συμπεριλαμβανομένης της γλουταθειόνης, του σεληνίου, του ασκορβικού οξέος, της βιταμίνης C, καθώς επίσης αναστέλλει την θειαμίνη Β1 και την pyridoxine Β6. O υδράργυρος, τέλος, αναστέλλει την ανάπτυξη των νεύρων και περνάει από τον πλακούντα στο έμβρυο.